dimecres, 7 de gener de 2009

Qui ha dit que l'amor és meravellós!


Aquesta quinzena us volem recomanar dues històries d'amor ben diferents però que tenen en comú la diferència d'edat i la relació professor/alumna. Per aquest motiu, les relacions no esdevindran fàcils.


La primera, Màrius Serra. Tres és massa. Columna.
En aquesta història s'hi afegeix l'originalitat de la narració on en cada capítol es presenta el mateix argument narrat sota el punt de vista de cada protagonista i on a mida que el lector llegeix els capítols suma informació a la història.

Argument:
L'Emma i la Paula són dues germanes bessones que estudien en una escola de la zona alta de Barcelona. En començar el curs, la Paula no pot assistir a classe perquè ha patit un accident esquiant a l'Argentina. Així, la seva germana li explica les novetats que hi ha en el nou curs, entre les quals destaca la presència d'un nou professor d'anglès. L'Emma s'enamora, com s'enamoren els adolescents, d'aquest professor nou, el Mingo. En tornar a l'escola, és la Paula la que enamora, sense ella desitjar-ho, el professor d'anglès, el qual acaba de separar-se i queda absolutament enlluernat per la segona bessona que se li presenta a classe, fins a l'extrem d'afirmar que l'Emma és la falsificació perfecta que tanmateix no pot substituir l'original. L'Emma i el professor d'anglès ideen per separat dues estratègies per tal de cridar l'atenció del seu enamorat respectiu, el Mingo i la Paula. Les dues estratègies —un atracament i un segrest— s'entremesclen i el resultat final comporta que una de les tres persones aconsegueixi el seu objectiu, que la segona s'hagi de conformar amb una falsificació perfecta i que la tercera aconsegueixi que el professor d'anglès es desenganxi d'ella. Com tothom sap, en qüestions d'amor, tres és massa.


La segona, Carlo Frabetti. Nunca más. SM. La novel·la té un valor afegit: podreu gaudir d'alguns dels poemes més coneguts de la història de la literatura espanyola i que trobareu en un apèndix al final del llibre.

Argument:
Claudia ha estat víctima d'un accident. La seva mare, per fer-li l'estada a l'hospital més amena, li regala un portàtil on aviat comença a rebre-hi missatges estranys.
Just rebre el primer missatge, Alberto, un professor de literatura d'uns trenta anys, entra per equivocació a la seva habitació. A partir d'aquí, tots dos es faran amics i junts tractaran d'esbrinar qui s'amaga darrere dels missatges, que no són res més que versos solts d'alguns dels poemes més coneguts de la literatura espanyola. A mida que avança la investigació, Claudia comença a notar que s'està enamorant d'Alberto, de qui en sap ben poca cosa. El professor, però, decideix explicar-li la seva història. Clàudia comprèn que la història d'amor amb el professor és impossible, però no impedeix que descobreixin qui s'amaga darrere dels missatges. Es tracta d'un nen, ingressat a l'hospital, que -tot i estar en coma- és capaç de comunicar-se amb l'exterior gràcies a la més moderna tecnologia de realitat virtual.

2 comentaris:

Roger Monforte ha dit...

Aqest llibre ésta jenial, hus o recomanno a thots.

Una paçada.

Tot hi qe io no lelleixo l·livres, perque crec que és una perdua de temps, però està genial

Roger Monforte ha dit...

Ahghahnah