dilluns, 15 de desembre de 2008

Carta al Rey: Una aventura frenètica


Tonke Dragt, d’origen holandés, va nèixer a Jakarta el 1930. Durant la Segona Guerra Mundial va estar en un camp de concentració junt amb la seva mare i germanes.

Carta al Rey va ser el seu segon llibre i va tenir un èxit immediat. Publicat el 1962 va ser escollit millor llibre infantil de l’any a Holanda. Posteriorment, el 2004, aquesta mateixa obra va ser reconeguda com el millor llibre infantil dels últims 50 anys al seu país.

La història, ambientada a l’Edat Mitjana, té una acció trepidant, i s’inicia quan el jove Tiuri, aspirant a cavaller del rey Dagonaut, està vetllant les seves armes durant tota una nit amb la condició de no parlar amb ningú ni moure’s del lloc. Però una persona li demana ajuda: s’ha de fer arribar urgentment una carta de vital importància al Cavaller Negre de l’Escut Blanc per tal que la porti al rei Unauwen .

Tiuri decideix ajudar el desconegut però troba el Cavaller agonitzant, de manera que serà ell mateix l’encarregat de portar la misteriosa carta. Evidentment la tasca no serà gens fácil per a un noi de 16 anys, que haurà d’afrontar diversos perills a través dels regnes de Dagonaut i Unauwen. En aquesta aventura trobarà amics i també enemics, els cavallers vermells, que el perseguiran a través de tota la història perquè no pugui portar a terme la seva missió.

Us agradarà!
+ info a Bienvenidos a la fiesta