dimarts, 3 de febrer de 2009

Els estralls de la guerraAquestes dues novel·les tenen en comú els efectes devastadors de les guerres, encara que tinguin escenaris, èpoques i protagonistes ben diferents.La primera, ens parla de la guerra del Líban: Laird, Elisabeth. Taronges en terra de ningú. Barcelona : Cruïlla, 2008.“Una nena arrisca la vida per salvar l'àvia, que és el pal de paller de la seva
família destrossada per la guerra i que està greument malalta perquè no pot
disposar dels medicaments que necessita. Enmig de l'horror, la destrucció i els odis d'un conflicte armat, hi esclaten espurnes d'amistat, tendresa i solidaritat.”
Comentari extret de: http://www.grec.net/llivirt/altr03cl.pgm?NUM=004246408&F=66120517La segona, ambientada a la guerra civil espanyola: Marías, Fernando. Cielo abajo. Madrid : Anaya, 2007"Un avión cargado de bombas se aproxima al Palacio Real de Madrid. Lo pilota uno de los mejores aviadores del mundo, y su objetivo es matar al rey de España. El piloto, al soltar su carga mortal, gritará simbólicamente '¡Muera la monarquía! ¡Viva la república española!', aunque sepa que nadie lo oirá, aparte de su fiel copiloto. El avión pica el morro al divisar el objetivo. La mano junto al disparador se inquieta, restriega por instinto la palma contra la tela de la pernera. Diez segundos, nueve... Blanco fijado... Ocho, siete, seis... Sin el Rey, todo será más fácil... Cinco, cuatro... Y entonces, allá abajo, surge lo inesperado. "Comenatari extret de: http://www.lecturalia.com/libro/2312/cielo-abajoTrobareu més informació sobre l'obra i l'escriptor en els següets links:

http://revistababar.com/web/index.php?option=com_content&task=view&id=562&Itemid

http://revistababar.com/web/index.php?option=com_content&task=view&id=393&Itemid=53