divendres, 3 de juliol del 2009

Wendy ataca de nou!

Martín, Andreu. Wendy ataca. Alzira : Bromera, 2009



"Ha estat una nit de futbol. El Barça ha perdut per un a tres i els carrers s’han omplert de cares llargues, depressió, frustració i ràbia blaugranes. I aquí és on ha d’intervenir la policia, perquè tot sovint la frustració i la ràbia, tant si són blaugranes com de qualsevol altre color, es converteixen en violència i víctimes. Ja fa hores que el cotxe número 304 ha sortit de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi i volta pels carrers de la zona noble de la ciutat. Xalets modernistes convertits en clíniques, o en seus d’agències de publicitat, o mansions sinistres aïllades per murs infranquejables, escoles d’elit en edificis de disseny, restaurants de moda. Fins ara no hi ha hagut gaire feina. Un cotxe aparcat que tenia les claus posades al pany de la porta, una invitació per a qualsevol desaprensiu perquè hi entri i se l’endugui ranquil·lament. Hi ha gent molt despistada. S’ha de localitzar el propietari, trucar-li, portar-li les claus. Després, ha estat un home estirat al terra, que semblava mort però només era enamorat i borratxo. Una ambulància se l’ha endut cap a urgències, en prevenció d’un coma etílic. I una parella que discutia a crits, bracejant de tal manera que feia pensar en la imminència d’una agressió física. En aquests casos, hi ha ordre d’intervenir amb energia i sense concessions perquè hi ha un excés d’assassinats de dones a càrrec dels seus companys sentimentals. «Un moment, què passa aquí?» Al final, res. Com diu la mare de la Wendy: «Bah, rutina»."

Amb aquestes paraules s'inicia la segona entrega de la sèrie de Wendy Aguilar, la nova heroïna del gènere policíac de l'escriptor barceloní Andreu Martín. Després de l’èxit de crítica i la bona acollida per part dels lectors, que en reclamaven més aventures, Wendy ha tornat no sé si més madura però sí igual de valenta i iconscient que a la primera entrega, encara que potser no té la força narrativa del primer llibre"La Nit que Wendy va aprendre a volar" .


Argument: El jove dominicà Arcadio Téllez mor per una ferida d’arma blanca en una baralla que té lloc en una discoteca. Wendy i el seu company Roger acudeixen els primers al lloc de l’incident i troben molt d’enrenou: és nit de futbol i el Barça ha perdut. Entre l’aldarull i la multitud sembla impossible identificar l’assassí. Com podran mantenir intacta l’escena del crim i esbrinar el culpable amb tants sospitosos? Potser la Wendy té una pista per començar la investigació...

Pels qui us agrada el cinema policíac, s'està preparant un telefilm basat en aquesta saga que dirigirà Mireia Ros.
http://www.soitu.es/soitu/2009/02/05/info/1233848440_278967.html