dijous, 30 d’abril del 2009

Pirates a l'abordatge!


Pau Joan Hernández. La Trìpulació del pànic. Edebé, 2004

La Tripulació del pànic esdevé un viatge de pirates adolescents del segle XXI.

Es tracta d’un relat juvenil d’aventures del tot original i imaginatiu perquè barreja la clàssica història de pirates amb els ritus de la santeria.

El protagonista, Edgar Nau, un jove de disset anys que viu a Cornellà de Llobregat però d'origen dominicà, i els seus companys de viatge tenen en comú el fet de ser descendents per línia directa d’alguns dels pirates més famosos que solcaven els mars del Carib al segle XVII. L’acció de la narració, per tant, no se situa al segle XVII, sinó en ple segle XXI. Aquest grup de joves acaba embarcant-se a bord del Sans-Quartier i solca l’Atlàntic per viure l’aventura més increïble de les seves vides.


El lector podrà trobar enmig d'aquest relat marítim informació històrica d'aquells mítics pirates i també tenen un paper important en la novel·la temes com la immigració, els pirates informàtics, l'esclavitud o la santeria.


La Tripulació del Pànic ha estat guardonada amb el Premi Edebé de Novel·la Juvenil.


"Cada vez hay más adolescentes que se toman la vida demasiado en serio, que han crecido con el sentido de la competitividad. Esta novela nace con la voluntad de decirles que en la vida es mucho más importante la pasión, el fuego"

"Se trata de una historia de marineros, una aventura, pero también quiere ser el reflejo de la nueva realidad que se da en Cataluña con la llegada de inmigrantes", va dir l'autor a la presentació del premi.


29/01/2004. Elpais.com