dimarts, 3 de març del 2009

La Invenció de l'Hugo Cabret



Selznick, Brian. La Invención de Hugo Cabret. SM, 2007
Selznick, Brian. La Invenció de l'Hugo Cabret. Cruïlla, 2007



Argument:


La invenció de l'Hugo Cabret és una obra original i innovadora que combina elements de la novel.la gràfica, els àlbums il.lustrats i el cinema per narrar la sorprenent història d'un noiet orfe que malviu amagat en una estació de París. La seva dèria és reparar un autòmat que havia trobat el seu pare i que representa un home assegut en un escriptori. Quan aconsegueix fer-lo funcionar, però, el noi queda glaçat. Quina relació té el dibuix que ha fet la figura mecànica amb el vell sorrut de la parada de joguines de l’estació? Amb l’ajuda de la Isabelle, la fillola del vell, l’Hugo farà un descobriment sorprenent.



Es tracta d'una obra que recorda al gènere cinematogràfic, però tractat des del paper, i on la imatge pren el protagonisme. No només es tracta d'una història captivadora, sinó que el seu tractament és especial: és un somni sorgit de la ment de Brian Selznik.

Una obra per descobrir el món fantàstic dels inicis del cinema. Un homenatge al cinema.
Recomanable per a totes les edats: des dels 10 anys fins als 90.

La novel.la original ha tingut diverses distincions, entre les quals el premi d'i.lustració Caldecott Medal el 2008. El 2007 va ser considerada una de les deu millors obres infantils il.lustrades pel New York Times i va ser finalista al National Book Awards als EUA en la categoria de llibre infantil. També ha estat guardonada amb el Premi Qwerty a la millor obra infantil i juvenil del programa literari que condueix Joan Barril a BTV.



Si teniu curiositat, aquí podeu fer-ne un tast:
http://lainvenciondehugocabret.grupo-sm.com/index.html






--

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sembla una proposta interessant.

Me'l llegiré!