dimecres, 1 d’abril del 2009

Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil 2009



Cada 2 d'abril d'esde 1967, l'IBBY (International Board on Books for Young People) celebra a tot el món el Dia Internacional del Llibre Infantil, en commemoració del naixement de l'escriptor Hans Christian Andersen.



Cada any una secció de L'IBBY elabora el cartell anunciador i convida un escriptor infantil perquè escrigui un missatge adreçat als nens del món. L'OEPLI (Organización Española por el Libro Infantil) i les seves quatre seccions -d'entre elles: el Consell Català del Llibre Infantil-CiljCAT s'encarreguen de promoure aquesta celebració entre biblioteques i llibreries de l'Estat espanyol repartint el cartell i el missatge i animant-les a organitzar activitats relacionades amb la lectura.



Aquest any 2009, la secció de l'IBBY encarregada del cartell i el missatge d’aquest Dia del Llibre Infantil és Egipte. El cartell ha estat creat per l’artista Hani D. El-Masri i el pots veure a la imatge que acompanya aquesta notícia.


La Biblioteca de Cambrils s'afegeix a la celebració presentant-vos llibres on el protagonista és el món del llibre i les biblioteques. Aquí en teniu un petit tast:

o Castaño, Isidoro. El libro, o Hay una vaca en casa. Magisterio, 2000
o Ende, Michael. La historia interminable. Alfaguara, 2007
o Górriz, Josep. Incendi a l’arxiu històric. Pirene, 1990
o Klein, Sergio. Poderosa. Bromera, 2008
o Xirinacs, Olga. Un cadàver per sopar. Columna, 2000


Més informació
Organització Internacional per al Llibre Juvenil (IBBY):
http://www.ibby.org/index.php?id=266&L=3

Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil (OEPLI): http://www.oepli.org/esp/actividades/dia_libro.htm