dijous, 13 d’agost del 2009

L'estiu protagonista

L'estiu ens convida a passar estones de relax, entre d'altres, llegint un bon llibre. Us proposem una sèrie d'històries ben diferents però tenen en comú que transcorren totes durant l'estiu.

Alonso, Manuel L. Rebel. Barcelona: Barcanova, 2009
L'Eduard té disset anys i està completament sol, però lluita aferrissadament per sortir-se'n. Les dures experiències que afronta gairebé a diari li han endurit el cor i l'han fer insensible a la seva pròpia història. L'amor de l'Anna aconseguirà, però, trencar aquesta cuirassa i alliberar el veritable Eduard. Una bonica història d'amor i d'aventures que exalta, amb convicció, el valor de l'amistat enfront de les adversitats.

Brashares, Ann. Un verano en vaqueros. Madrid : Ediciones SM, 2002 Quatre personalitats, quatre mons diferents, quatre noies que passen el primer estiu separades, però unides per un fil indestructible, l'amistat. Amistat simbolitzada per uns texans que s'aniran enviant i que compartiran en les diferents noves experiències que viuran: feina, enamorament, malaltia..., amb els moments tristos i feliços, divertits i sorprenents que comporten.


Garriga, Pilar. Un Estiu a Borneo. Barcelona : Barcanova, 2004
La Clàudia rep una proposta per fer un viatge de treball durant l estiu. Com que no pot refusar l oferta, ni pot endur-se en Martí, el seu únic fill, un noi despistat i maldestre, decideix que se n vagi amb la seva germana Rosa. L inconvenient, però, és que la Rosa és veterinària, especialitzada en l estudi dels orangutans, i viu a Borneo (Indonèsia). Per a en Martí, l estiu a Borneo al costat dels orangutans serà una de les millors aventures de la seva vida.


Johnson, Maureen. 13 sobres blaus. Barcelona : Cruïlla, 2007
Què pensaries si rebessis una carta d'aquella companya amb qui t'has barallat? Primer sobre: diners i instruccions per comprar un bitllet d'avió. Segon sobre: l'adreça d'un pis de Londres. Tercer sobre: l'ordre de buscar un artista mort de gana. Per culpa del quart sobre, la Ginny se'n va a Escòcia amb una mena d'actor ximple i imprevisible... I tot això només és el principi d'un estiu esbojarrat, emocionant i romàntic, en el qual la Ginny voltarà per Europa passant tota mena de peripècies i seguint les indicacions que troba dins de tretze sobres blaus.


Miralles, Francesc. Interrail. Barcelona : Columna, 2006
Un any després d’haver fet un curs d’estiu a Irlanda, l’Aura es retroba amb els seus amics per fer un Interrail per l’est d’Europa. El grup de viatge; que inclou un japonès, una alemanya i un irlandès; es retroba a Venècia per recórrer en tren Àustria, Polònia i Eslovàquia. Els esperen un munt d’aventures i descobriments, que la protagonista anotarà al seu diari en aquest agost inoblidable, on no faltaran l’amor, els malentesos i més d’un ensurt.


Pullman, Philip. La Papallona tatuada. Barcelona : Empúries, 2002
Ha arribat lestiu i el Chris Marshall, un jove de disset anys, comença a treballar a una empresa que organitza festes i espectacles a Oxford. Allà, una nit coneix a lactractiva i misteriosa Jenny, que irromp en la seva vida amb la força dun remolí.


Riera, Carme. L'Estiu de l'anglès. Barcelona : Proa, 2006
Vostè parla anglès? Recorda quin mètode va seguir per aprendre'n? O potser no en sap i, malgrat intentar-ho, mai no ha passat d'I love you...
Tant si en sap com si no, aquesta novel·la l'interessarà i se sentirà còmplice de Laura Prats, la seva protagonista, una agent immobiliària de Barcelona, cansada de comprovar com el seu desconeixement de l'anglès entrebanca la seva aspiració d'ascens professional. Per això decideix sacrificar les vacances d'agost, s'inscriu en un curs d'immersió, viatja fins a un poble perdut d'Anglaterra, Ledbury, i s'instal·la a casa de la professora Grose, una dona peculiar que viu aïllada al mig del camp. L'estiu de l'anglès és una novel·la que ens atrapa des de la primera pàgina i no ens permet deixar-la fins al final. Divertits, d'una banda, per les seves dosis d'humor, i horroritzats, d'una altra, pels mètodes de Mrs. Grose i la revenja de la seva alumna.