dimarts, 3 de juny del 2008

Cloenda del Club 2007-2008


El passat 30 de maig l'escriptor Andreu Sotorra va visitar la Biblioteca per tal de fer la cloenda dels clubs de lectura infantil i juvenil, en una activitat patrocinada per la Institució de les Lletres Catalanes.


Hi van assistir una quinzena de nois i noies dels clubs, així com professors de l'IES Mar de la Frau que estan preparant una ruta literària sobre Els silencis de la boca de la mina, de Sotorra. En aquest sentit disposen d'una pàgina web on podeu consultar tots els treballs que han anat realitzant sobre aquesta obra. Els trobareu a l'apartat de prestatgeria digital.

La tertúlia va ser molt animada i l'autor va respondre diferents preguntes formulades pels assistents, que d'aquesta manera van poder conèixer la seva forma de treballar i d'entendre la vida. Entre altres coses ens va comentar que li agrada escriure llibres que desvetllin sentiments, i, a una assistent que li va demanar un consell per als futurs periodistes, els va recomanar honradesa i que procurin ser bones persones.


També ens va sorprendre que, tot i ser un autor molt premiat, no atorga molta importància als premis i, a una pregunta del públic sobre quina de les seves obres és la preferida, va comentar que els llibres són com els fills, ja que te'ls estimes tots de la mateixa manera, i no podia triar quina de les seves obres escolliria com la millor.
En finalitzar la tertúlia els assistents van poder acostar-se per tal que l'escriptor els signés personalment els llibres. Així mateix Sotorra va fer donació a la biblioteca de diversos llibres seus que no teníem en el nostre fons però que ben aviat passaran a formar-ne part.
Moltes gràcies a l'Andreu i a tots els assistents!